Links

Kanker en seks

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties heeft een uitgebreide website gemaakt over de gevolgen van verschillende kankersoorten op seksualiteit. Want niet alleen de behandeling van borstkanker kan leiden tot seksuele veranderingen.

Dossier Seksualiteit bij borstkanker

De Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) heeft op haar website een uitgebreid ‘Dossier Seksualiteit’. Daarnaast heeft BVN de folder ‘Seksualiteit bij borstkanker‘ uitgegeven.

KWF Kankerbestrijding

Natuurlijk besteedt ook KWF Kankerbestrijding aandacht aan seksualiteit na borstkanker. Een online versie van hun folder vind je op:
www.kanker.nl/bibliotheek.

Rutgers WPF over seksualiteit

Kenniscentrum Seksualiteit Rutgers WPF besteedt aandacht aan borstkanker en seksualiteit in hun brochure en op hun website. Op de website is tevens algemenere informatie te vinden over seksualiteit en seksuele klachten.

Jonge vrouwen en borstkanker

De Amazones is een website voor jonge vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker. Naast algemene informatie en fora vind je op de website ook informatie over seksualiteit.

Zoek een seksuologisch hulpverlener

Een seksuoloog bij jou in de buurt kan je vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie.

Voor partners: relatie en seks

Ben je als partner van iemand met borstkanker op zoek naar meer informatie? De Borstkanker Vereniging Nederland geeft in haar ‘Dossier Seksualiteit’ advies aan de partner over omgaan met seksuele veranderingen.

Sensuele inspiratie

Wil je inspiratie opdoen voor boeken of websites over seksualiteit in het algemeen? Neem dan eens een kijkje op www.seksboeken.nl.