Makers

Tessa Steenbruggen

is arts en doet momenteel promotieonderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek naar langdurige overleving van patiënten met uitgezaaide borstkanker. Met diverse onderzoeken kijkt zij naar factoren die belangrijk zijn voor langdurige ziektevrije overleving om uiteindelijk de behandeling voor patiënten te optimaliseren. Zij ziet in de kliniek hoe groot de impact van de diagnose en behandeling van borstkanker is voor de seksuele beleving van veel vrouwen.

Lisanne Hummel

is psycholoog en post-doc onderzoeker. Zij haar promotieonderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek succesvol afgerond. Zij onderzocht de effectiviteit van een online cognitieve gedragstherapie voor seksuele klachten bij vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker. In het Leids Universitair Medisch Centrum doet zij momenteel onderzoek naar het seksueel herstel van gynaecologische kankerpatiënten. Tevens is zij mede-oprichter van en schrijver voor www.bedmanieren.nl.

Gian van Grunsven

is maker, journalist en presentator en doet al zes jaar artistiek-journalistiek onderzoek naar seksualiteit. Dit resulteerde onder andere in de talkshow Voorlichting voor Gevorderden, de theatrale conference SEXIETY (o.a. Oerol, Parade; genomineerd voor de Seks&Mediaprijs2017), de cultuurhistorische podcastreeks Bedvogels (HUMAN/VPRO) en nu de theaterlezing Over komenwww.gianvangrunsven.com

Met dank aan

Deze podcastserie is tot stand gekomen dankzij de hulp van veel mensen. Als makers spreken wij daar graag onze dankbaarheid voor uit. Naast de ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals die wij hiernaast specifiek benoemen, danken wij ook iedereen vermeld bij colofon.

Geïnterviewden

Grote dank aan ervaringsdeskundigen
Esther, Gea, Inge, Kim, Maria, Patricia, Sam, Roeland en Bernard voor jullie bijdrage en gedrevenheid om het onderwerp ‘seksualiteit na borstkanker’ op de kaart te zetten. Bedankt voor het dappere delen van jullie verhalen.

Zorgprofessionals

Uiteraard ook grote dank aan
Ellen Laan, seksuoloog en GZ-psycholoog Academisch Medisch Centrum; Jacqueline Stouthard, internist-oncoloog Antoni van Leeuwenhoek; Hester Oldenburg, chirurg-oncoloog Antoni van Leeuwenhoek; Maria van Balen, mindfulnesstrainer Ingeborg Douwes Centrum; en Inez van Haaften, haptonoom Ingeborg Douwes Centrum, voor het delen van jullie kennis, inzichten en adviezen.

Colofon

Concept en inhoud

Tessa Steenbruggen, Lisanne Hummel en Gian van Grunsven

Interviews

Gian van Grunsven, Lisanne Hummel en Tessa Steenbruggen

Techniek en montage

Alfred Koster

Opname groepsinterview

Silvia Vermeulen Studio Moskou

Muziek

Mira van der Lubbe en Eva van Manen

Dramaturgie

Katinka Baehrs

Transcriberen interviews

Anne van Buuren, Natascha Rens en Henk Ruigrok van der Werven

Grafisch ontwerp 

Margriet Versluis

Website

Marijn van Beek

Publiciteit

Klaartje Wouters

Fotografie

Peter Budwilowitz en Annette Kamerich Eyes2 photography

Modellen

Inge en Silvia

Visagie

Emmy Preemen

Studio

Toneelgroep Amsterdam

Partners

De podcast is mede mogelijk gemaakt door: Memidis Pharma, Stichting Roparun, en het Antoni van Leeuwenhoek.

Memidis_Pharma_logo_woman_health_293
Logo_Roparun_Label_zonder_toevoeging copy_151-met-wit
logo_NL_Antoni_van_Leeuwenhoek