makers

Gian van Grunsven - Podcast seksualiteit na borstkanker

dr. Tessa Steenbruggen

is arts en gepromoveerd op onderzoek naar langdurige overleving van patiënten met uitgezaaide borstkanker. Met diverse onderzoeken, uitgevoerd vanuit het Antoni van Leeuwenhoek, keek zij naar factoren die belangrijk zijn voor langdurige ziektevrije overleving om uiteindelijk de behandeling voor patiënten te optimaliseren. Zij ziet in de kliniek hoe groot de impact van de diagnose en behandeling van borstkanker is voor de seksuele beleving van veel vrouwen.

Tessa Steenbruggen - Podcast seksualiteit na borstkanker

dr. Lisanne Hummel

is GZ-psycholoog en post-doc onderzoeker. In haar promotieonderzoek, uitgevoerd in het Antoni van Leeuwenhoek, onderzocht zij de effectiviteit van een online cognitieve gedragstherapie voor seksuele klachten bij vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker. Haar proefschrift is getiteld ‘Internet-based cognitive behavioral therapy for sexual dysfunctions after breast cancer’. In het Leids Universitair Medisch Centrum is zij betrokken bij onderzoek naar het seksueel herstel van gynaecologische kankerpatiënten. In het Amsterdam UMC werkt zij als medisch psycholoog met een focus op de psycho-oncologie. Tevens is zij mede-oprichter van en schrijver voor Bedmanieren.nl.

Gian van Grunsven - Podcast seksualiteit na borstkanker

Gian van Grunsven

is maker, journalist en presentator en doet al zes jaar artistiek-journalistiek onderzoek naar seksualiteit. Dit resulteerde onder andere in de talkshow Voorlichting voor Gevorderden, de theatrale conference SEXIETY (o.a. Oerol, Parade; genomineerd voor de Seks&Mediaprijs2017), de cultuurhistorische podcastreeks Bedvogels (HUMAN/VPRO) en nu de theaterlezing Over komen. www.gianvangrunsven.com

met dank aan

Deze podcastserie is tot stand gekomen dankzij de hulp van veel mensen. Als makers spreken wij daar graag onze dankbaarheid voor uit.

Naast de ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals die wij hiernaast specifiek benoemen, danken wij ook iedereen vermeld bij colofon.

Geïnterviewden

Grote dank aan ervaringsdeskundigen
Esther, Gea, Inge, Kim, Maria, Patricia, Sam, Roeland en Bernard voor jullie bijdrage en gedrevenheid om het onderwerp ‘seksualiteit na borstkanker’ op de kaart te zetten. Bedankt voor het dappere delen van jullie verhalen.

Zorgprofessionals

Uiteraard ook grote dank aan
Ellen Laan, seksuoloog en GZ-psycholoog Amsterdam UMC*; Jacqueline Stouthard, internist-oncoloog Antoni van Leeuwenhoek; Hester Oldenburg, chirurg-oncoloog Antoni van Leeuwenhoek; Maria van Balen, mindfulnesstrainer Ingeborg Douwes Centrum; en Inez van Haaften, haptonoom Ingeborg Douwes Centrum, voor het delen van jullie kennis, inzichten en adviezen.

*Ellen Laan is begin 2022 overleden.

colofon

Concept en inhoud

Tessa Steenbruggen, Lisanne Hummel en Gian van Grunsven

Interviews

Gian van Grunsven, Lisanne Hummel en Tessa Steenbruggen

Techniek en montage

Alfred Koster

Opname groepsinterview

Silvia Vermeulen Studio Moskou

Muziek

Mira van der Lubbe en Eva van Manen

Dramaturgie

Katinka Baehrs

Transcriberen interviews

Anne van Buuren, Natascha Rens en Henk Ruigrok van der Werven

Grafisch ontwerp

Margriet Versluis

Website

Liesbeth Smit

Publiciteit

Klaartje Wouters

Fotografie

Peter Budwilowitz en Annette Kamerich Eyes2 photography

Modellen

Inge en Silvia

Visagie

Emmy Preemen

Studio

Toneelgroep Amsterdam